Transplanti i mëlçisë, gjykata mbyll çështjen Abidal

0
37

Avokati i Sandro Rosell, Andres Maluenda ka njoftuar se hetimi për transplantin e mëlçisë së mbrojtësit, Eric Abidal është mbyllur.

“Është konfirmuar se rasti Abidal është arkivuar”, tha Maluenda në mediat sociale të enjten. “Nuk ka prova të reja që tregojnë nevojën për të rihapur rastin. Një rrjedhje e shtypit nuk është arsye e mjaftueshme për të rihapur një hetim të mbyllur, edhe pse dëmi i bërë personit dhe institucionit është bërë tashmë, veçanërisht për Sandro Rosell.” shkruan Maluenda.

Gjykatësi konsideroi se nuk do të kishte shumë pak fitim nga kërkimi i një ekzaminimi të mëlçisë të kushëririt të Abidal, i cili sipas ish-futbollistit ishte donatori. Rasti u hap gjatë verës, pasi u zbuluan mesazhe nga Rosell, që sugjeruan se një mëlçi ishte blerë ilegalisht për francezin gjatë kohës së tij si lojtar i Barcelonës.