20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

A më lejohet ta shpërndaj këtë material?

Pyetja: Allahu ju dhëntë xhenetet e Tij të larta për punimet që keni punuar, e sidomos për ato punime si "Fjalori për komentimin e ëndrrave"...

A kam mundësi të dal nga shtëpia

Pyetja: Selamu ue alejkum ue rahmetullahi ue beraktuhu! Vëlla i dashur, sa herë që zgjohem në mëngjes për të falur kohën e namazit të sabahut, ai...

Nuk mund të largohem nga dëgjimi i muzikës

Pyetja: Allahu ju shpërbleftë për punën që po bëni. Kam 6 muaj prej kur kam filluar të falem dhe i fal rregullisht të gjitha kohët...

Kam filluar të falem pa dijen e familjes

Pyetja: Jam studente dhe po vazhdoj studimet dhe kisha dëshirë të falesha, po të familjes më këshilluan që t'i mbaroj studimet e pastaj do kem...

Kam probleme me namazin e sabahut

Pyetja: Kam probleme me namazin e sabahut. Më ndodh shpesh që në ëndërr shoh që e kam falur sabahun dhe pastaj kur është koha për...

Ngjyra e shamisë dhe falja në orarin e punës

Pyetja: Eselamu alejkum ue rahmetullah! Allahu jua shpërbleftë punën e mirë që bëni. Jam një motër muslimane që e lexoj faqen tuaj. Jam mbuluar tani afër, edhe...

A vlen durimi im nëse qaj shumë?

Pyetja: Kam dy vjet që falem rregullisht. Allahu ma ka mundësuar të mësoj leximin e Kuranit. Familja ime nuk falet dhe shumë shpesh me flasin,...

A ka ndonjë të keqe këtu?

Pyetja: Kam një vella më të madh se unë dhe më i madhi në familje. E dua shumë për hir të Allahut, por edhe ai...

Nëse ndërhyj për të shpëtuar një shok dhe më vrasin, a shkoj shehid?

Pyetja: Selam alejkum! Desha t’ju pyes për dhunën në shkollë. Kohët e fundit në shkollat tona po rrihen tepër nxënësit mes tyre. Pyetja ime kishte...

Martesa e motrës

Pyetja: Allahu ju shpërbleftë me të mirat e tij në dynja dhe në ahiret, për një punë të palodhshme që jeni duke bërë. Unë pa dashur...

Të fundit