20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

A është i lirë njeriu në veprimet e tij

Nëse themi se çdo gjë ndodh me caktimin dhe me vullnetin e Allahut të Plotfuqishëm, kjo nuk nënkupton se njeriut i është imponuar se...

Shejh Uthejmini për atë që gjykon njerëzit se filani ka shumë gjynahe

Pyetje: Disa njerëz kur e shohin dikë që e ka tepruar në mëkate ndaj vetvetes thonë për të: “Filan është larg udhëzimit”, ose “Larg...

A duhet ta fikesh celularin para namazit?

Pyetje: A lejohet që imami të tërheqë vëmendjen e namaz-falësve për fikjen e celularëve përpara namazit? Përgjigje: Tani kjo gjë është bërë e pamundur. Celularët...

A vdesin xhindët apo mbesin (nuk vdesin)?

A vdesin xhindet apo mbesin (nuk vdesin)? Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Vdesin. Bazuar ne fjalen e Profetit ﷺ: “Xhindet dhe njerezit vdesin”. Buhariu...

A është sprova e varrit për të gjithë popujt?

Ceshtje: A eshte sprova e varrit per te gjithe popujt? Shejh Felah bin Ismail Mundekar (Allahu e ruajttë!): Disa prej dijetareve kane thene: Sprova e...

Si ta largosh magjinë

Pyetje: “Cili është mjekimi legjitim kundër magjisë?” Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): “Mjekimi legjitim bëhet me anë të ajeteve kuranore, siç është surja “El Fatiha”,...

Disa çështje rreth martesës

Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimet qofshin vetëm për Allahun. Paqja dhe shpëtimet qofshin mbi të dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij, si...

Çfarë të bëj kur vjerri dhe burri pijnë alkool?

Pyetja: Çfarë të bëj kur vjerri dhe burri pijnë alkool? Gjatë gjithë kohës së lirë që kam në punë unë e lexoj faqen tuaj dhe...

A bëj gjynah në ketë rast t’ia blej dhuratën?

Pyetja: A lejohet që një njeriu me të meta të kufizuara t’i dërgojmë dhuratë për ditëlindje, me qëllim që ta gëzojmë se ai e di...

Si duhet të veproj me të për ta kthyer të falet?

Pyetja: Jam një student jashtë Shqipërisë dhe rri në një shtëpi me një shok që dikur është falur, po që tani nuk falet më vetëm...

Të fundit