-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

3 urtësitë e lutjes së Junusit alejhi selam

Lutja e Junusit alejhi salatu ue selam “La ilahe il-la Ente subhaneke inni kuntu minedh-dhaliminë” (Enbija 87) (Nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Teje!...

Besimtari me moralin e tij të mirë arrin gradën e atyre besimtarëve që agjërojnë dhe falen shumë.

Allahu i Madhëruar i ka nxitur robërit e Tij në shumë ajete të Kuranit Fisnik që të pajisen me moral të mirë, e për...

5 ide per sadaka qe shperblehesh per to edhe pas vdekjes tende:

Ide per sadaka qe shperblehesh per to edhe pas vdekjes tende: 1. Dhuro nje kopje te Kuranit dikujt apo vendose ne xhami, ne menyre qe...

Nata e parë në botën tjetër

S’ka dyshim se përfundimi vendimtar është vdekja. Ngase përhershmëria në këtë jetë është e paarritshme! Pra, paramendoje veten tënde dhe tani më të kanë...

Si mund ta largojë njeriu nga zemra e tij urrejtjen dhe smirën për të tjerët?

Si mund ta largojë njeriu nga zemra e tij urrejtjen dhe smirën për të tjerët? Kjo arrihet me disa çështje: Së pari: Të kujtojë gjynahun që...

Buzeqesh dhe do ndihesh shumë mirë

Buzëqeshja është shkak që miku yt të ndjehet i kënaqur. Sepse, buzëqeshja e dallon njeriun që të takon me fytyrë të ngrysur nga ai...

Duhani hallall apo ?

Nëse mendon se duhani është hallall: 1- atëherë përse nuk thua bismilah kur fillon te pish? 2- përse nuk thua elhamdulilah kur mbaron së piri? Nëse mendon...

18 rregulla për të cilat ka nevojë muslimani në periudha të sprovave

Rregulla për të cilat ka nevojë muslimani në periudha të sprovave 1. Mos ndiq emocionet, por kanalizoi ato me rregullat e fesë 2. Sigurohu mirë, para...

Koha kur duhet bere dhikri i mengjesit dhe mbremjes:

Koha kur duhet bere dhikri i mengjesit dhe mbremjes: Ibn Kajim el Xheuzije (Allahu e meshirofte) thote: Allahu i Lartesuar ka thene: “Madhëroje Zotin tënd e...

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmë

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmë Përcillet se profeti Muhamed alejhi selam një herë tha: “ O Shedad bin Eus kur të shikosh njerëzit...

Të fundit