2.5 C
Pristina
Thursday, December 1, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Kur do të ndodhë Kijameti?

Dituria rreth ditës dhe çastit se kur do të ndodhë Kijameti është një e panjohur, të cilën nuk e di askush përveç Allahut. Këtë...

Ç’është Islami? Një vështrim filozofik i Islamit

Ç’është Islami?   Një vështrim filozofik i Islamit Kush janë myslimanët? Mendo nëse mund të dallosh një mysliman nga veshja apo nga kombësia. A mundesh vallë? Pothuajse një e...

Një dite do t’i kujtoni këto që po ju them

Ju pershendes me pershendetjen islame Es-Selamu alejkum ve rahmetull-llahi ve berekatuhu!!!! Vellezer te dashur, ua shkruaj keto fjale me gjuhe te lire duke thene: O...

HAFIZ ALI ULQINAKU (1853-1913)

HAFIZ ALI ULQINAKU (1853-1913) Hafiz Ali Ulqinaku i përket plejadës se nderuar të figurave të shquara të kulturës shqiptare në periudhën e Rilindjes Kombëtare. Jeta e...

JUSUF EFENDI TABAKU (1797 – 1904)

JUSUF EFENDI TABAKU (1797 – 1904) NJË JETË NË TRE SHEKUJ Është i njohur urimi i popullit "U bëfsh 100 vjeç", por për Jusuf Tabakun, me sa...

Islami, feja më e praktikuar në ishullin britanik

Islami, feja më e praktikuar në ishullin britanik Islami në Europe është bërë një nga çështjet më të debatueshme në qarqet mediatike dhe akademike përsa...

Devijimi në kuptimin e fesë

Devijimi në kuptimin e fesë Jemi dëshmitar të mosinteresimit të njerëzve për mësimin e fesë dhe zbatimin e tij në jetën e përditshme. Ky...

FRIKA NDAJ ALL-LLAHUT TË MADHËRUAR

Ebu Hamid el-Gazali Pejgamberi (a.s.) thotë: “All-llahu i Lartësuar ka krijuar një melek që një krah e ka në lindje kurse tjetrin në perëndim, koka...

Tinexherja perëndimore – Përse e barti mbulesën (hixhabin)?

Mendimi personal për atë se përse tinejxherja e cila jeton në Perëndim i refuzon “mrekullirat” e modes dhe dëshiron të mbajë mbulesën. Unë sigurisht se...

A duhet të legalizohet aborti

A duhet të legalizohet aborti Abort është dalja e embrionit nga mitra e femrës para se ai të mund të jetojë vetvetiu d.m.th. para se...

Të fundit