15.5 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

Edema

Edema është rritja e volumit të një organi/indi, për shkak të rritjes së sasise së lengut jashtëqelizor në të. Është 4 tipësh::1.Edeme hidrostatike2.Edeme toksike3.Edeme...

Ankandi

Ankandi është një hapsirë e caktuar tregëtare në të cilën veprojnë oferta dhe kërkesa të cilat ndikojnë drejtpërdrejt në caktimin e çmimit.

Leukozat apo leukemitë

Leukozat apo leukemitë janë sëmundje që karakterizohen me proliferimin neoplastik të njërës nga qelizat mëmë të hematopoezës, që shkakton gufimin e pakontrolluar të qelizave...

Arteria

Arteria (nga greqishtja αρτηρία) është një enë gjaku nëpërmjet së cilës gjaku largohet prej zemrës.Arteriet sipas rregullës e transportojnë gjakun e oksigjenuar, përveç arterieve...

Antioksidantët

Një antioxidant është një molekulë që pengon oksidim e molekulave të tjera. Oksidimi është një reaksion kimik që transferon elektronet ose hidrogjenin nga një...

Aeroplanmbajtës

Aeroplanmbajtës: Që është ndërtuar dhe është pajisur për mbajtjen, ngritjen dhe uljen e aeroplanëve në të.Anije e madhe ushtarake

Abonim

abonim: të nënshkruarit e emrit (apo emailit) apo vërtetim përmes nënshkrimit.Një marrëveshje për të siguruar, marrë, apo për të përdorur diçka në një periudhë të...

ACID

acid është bashkim kimik, zakonisht i lëngshëm, me shije të thartë e veti gërryese, që përmban hidrogjen dhe që me metalet jep kripëra thartore. Varësisht...

Antibiotik

Antibiotik m.kryes.sh.farm. - Lëndë kimike, që nxirret nga disa kërpudha, e cila ka vetinë të mbytë një varg mikrobesh e bakteresh ose të ndërpresë...

Borxhi i keq

Borxhi i keq është një lloj i borxhit që një kompani B i ka kompanisë A e që kompania A nuk pret kthimin e...

Të fundit