21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

ACID

Më të lexuarat

acid është bashkim kimik, zakonisht i lëngshëm, me shije të thartë e veti gërryese, që përmban hidrogjen dhe që me metalet jep kripëra thartore. Varësisht nga bashkimi kimik dallohen edhe acidet, ndër to më të njohura janë: Acidi sulfurik, Acidi yndyror apo Acidi organikë dhe Acidi i akumulatorëve.

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit