15.5 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

Faqe të verdha

Fletë të Verdha (angl.: Yellow Pages / gjer.: Gelbe Seiten) është një nga direktoriumet informative me te vjetra qe njeh historia. Emri dhe koncepti...

Algoritmi

Algoritmi në matematike dhe informatikë, është një veprim i përcaktuar saktë për zgjidhjen e një problemi ose të një lloji të caktuar problemesh. Algoritmi...

Veshi

Veshi (lat: auris) është njëra prej shqisave, i cili i regjistron sinjalet akustike, tingujt, zërat, zhurmat. Ndërtimi Anatomia e veshit ndahet në veshin...

Migrena

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me nause, vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave. Simptomet Fillon...

Efiçienca (efikasiteti) vs. Efektiviteti

Efiçienca (ang.: Efficiency) -  term i përdorur në shkencat ekomomike me kuptim të ngjashëm me produktivitetin.Në qarqet edukative dhe treningut të administratës përkufizohet edhe...

Dogana

Dogana është një autoritet ose agjensi qeveritare e një vendi që ka për detyrë mbledhjen e detyrimeve të importit si dhe kontrollin e mjeteve...

Adresa IP

Adresa IP është term që përdoret në informatikë me kuptimin e një numri/adrese të kompjuterit të kyçur në rrjetin kompjuterik (intranet) apo të internetit.Adresa...

Gjuha (organ)

Gjuha është një organ i ndërtuar nga muskujt skeletor i vendosur në pjesën bazale të gojës, e që si funksion ka manipulimin e ushqimit dhe...

Gripi

Gripi është një sëmundje ngjitëse e shkaktuar nga virusi i familjes orthomyxoviridae. Është një sëmundje sezonale dhe shkakton dëmin më të madh midis të...

Eksperimenti

Eksperimenti. Provë që bëhet duke u mbështetur në të dhënat shkencore, për të njohur dhe për të studiuar ligjet e proceset e zhvillimit të dukurive...

Të fundit