14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

Hoxha i vrarë nga OZN-ja serbe

Hoxha i vrarë nga OZN-ja serbe Mulla Iljaz Spahija – Broja Iljaz Spahija u lind në vitin 1892, në katundin Kosterc të Drenicës është hero kombtar. Mulla...

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925: Gjykatësi: Ku keni studiuar?Salih Efendiu: Në HaniGjykatësi: Çfarë keni studiuar?Salih Efendiu: Kam...

Shejh Abdulaziz bin Bazi ndërmjetëson për lirimin e Nexhmedin Erbakan

Shejh Abdulaziz bin Baz (ish myfti i Saudisë) ndërmjetëson për lirimin e Nexhmedin Erbakan (Allahu i mëshiroftë). Shejh Abdullah bin Ku'ud një ndër anëtarët e...

Hoxha që e nderpreu ligjëratën dhe ju doli në pritë çetave barbare serbe

Mulla Mustafë Fazliu Vidishiqi (1880-1968), një hoxhë si ky, trim, dijetar dhe atdhetar!Ditë Bajrami, viti 1945, ditë e ftohët dimri plot acar. Në xhaminë...

Hoxhallarët e dënuar, likuiduar dhe maltretuar gjatë viteve 1945-1990 nga UDB-ja Jugosllave

Për ilustrim, me poshtë po e prezantojmë një listë jo të plotë të hoxhallarëve të burgosur nga organet e atëhershme të sigurisë nga viti...

Përse nuk thuhen gjërat ashtu siç ishin?

Kështu shkruhet e thuhet në enciklopedi; Letra është prodhuar për herë të parë në Fabriano, Itali, që në vitin 1279 për shkak të afërsisë së...

Ndoshta njeriu (shkencëtari) më i rëndësishëm nga të gjithë, është ai i i cili na mësoi neve si të numërojmë!

EL-KHAWUARIZMI Përgjatë Epokës së Mesjetës, Evropa ka përdorur numra romakë. Ashtu si grekët para tyre, romakët e bazuan sistemin e tyre numerik në shkronja. Grupi...

E çuditshme është qështja e disa shqiptarëve – Mëndesia selektive tek thëniet e Pashko Vasës

Jemi pak sa te quditshëm ne shqiptarët;kur citojmë rilindasin Pashko Vasa duke thënë;„Feja e shqiptarit është shqiptaria“ te gjithë ngërdhezemi dhe e bëjmë, ndërsa...

KONTRIBUTI I ULEMASË NË PENGIMIN E SHPËRNGULJES SË SHQIPTARËVE NË TURQI

“Hafiz Xhemail Abdullahu ishte shembull eklatant për kontribtin në pengimin e shpërnguljes” Ishte dënuar me burg nga regjimi në moshën 102 vjeçare. Pas Luftës së...

Kush ishte babai aktorit Bekim Fehmiu?!

Kush ishte babai aktorit Bekim Fehmiu?! Hafiz Ibrahim Fehmiu ishte hoxhë, dijetar, një nga mësuesit e parë, pishtar i arsimit kombëtar, burrë trim, guximtar, atdhetar,...

Të fundit