17.8 C
Pristina
Saturday, September 18, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

A lejohet veshja e rrobave të zeza kur të vdesë dikush i afërm?

Pyetje:A lejohet veshja e rrobave të zeza nëse vdesë dikush, posaqërisht kur gruas i vdes burri?!***Përgjigje:Veshja e rrobave të zeza në raste vdekjesh është...

Cilat vepra llogariten bidat? | Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Cilat vepra llogariten bidat?***Përgjigje:Çdo vepër me të cilën synohet afrim tek Allahu, e cila nuk ka mbështetje në bazat e sheriatit, llogaritet si...

A lejohet mes’hi mbi fasho gjatë abdesit?

Pyetje:A bën të marr mes’h mbi fasho gjatë abdesit?***Përgjigje:Të katër medhhebet e lejojnë mes’hin mbi fashon e plagës apo mbi allçirin në gjymtyrën e...

A pranohet lutja e prindërve ndaj fëmijëve?

Pyetje:A pranohet lutja e prindërve kundër fëmiut, nëse kjo lutje bëhet për shkak se fëmija dëshiron të përmirësojë gjendjen dhe prindërit nuk e kuptojnë...

Një shënim shumë me vlerë nga një hoxhë Boshnjak për shejh Albanin

Një shënim shumë me vlerë nga një hoxhë Boshnjak dhe autori i Ilmihalit të parë në gjuhën boshnjake dhe e përkthyer në gjuhën shqipe...

Ibn Xheuzi për diturinë

- Ai që dëshiron të jetë trashëgimtar i pejgamberëve dhe bujk në arat e tyre, le të mësojë dije të dobishme. Dija e...

Metodologjia e Kuranit në edukimin e të rinjve ( Rëndësia e të rinjve në shoqëri)

Ajo që është e ditur te secili prej nesh është se shoqëria njerëzore përbëhet nga individët të cilët jetojnë në korniza të caktuara mes...

Informacion për prindërit që kujdesen për fëmijët në kushte izolimi për shkak të situatës së pandemisë

Familjet në të gjithë botën po përpiqen që ti përshtaten ndryshimeve që po ndodhin për shkak të sëmundjes së koronavisursit 2019 (COVID-19). Për shumë...

Çfarë ndodh nëse nuk e falim namazin e xhumasë?

PYETJE:Esselamu alejkum!Dua t’ju pyes se çfarë ndodh nëse e lëshojmë namazin e xhumasë. Falemi para namazit të ikindisë, a do ta falim atëherë namazin...

HULUMTIMI: BIZNESI, KORRUPSIONI DHE KRIMI NË KOSOVË: Ndikimi i ryshfetit dhe i krimit tjetër në ndërmarrjet private

BIZNESI, KORRUPSIONI DHE KRIMI NË KOSOVË: Ndikimi i ryshfetit dhe i krimit tjetër në ndërmarrjet private Kjo anketë e bizneseve private në Kosovë nxjerr në pah...

Të fundit