14.2 C
Pristina
Saturday, September 18, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Bekir Halimi – Dallimi mes edukimit dhe kujdesit ndaj femijëve, 4 pyetjet që bëjnë dallimin

Dallimi mes edukimit dhe kujdesitKur tu japim përgjigjet e duhura pyetjeve të mëposhtme, atëherë do jemi të përgatitur për edukimin e fëmijëve tanë.Kjo është...

A do të ringjallemi në Ditën e Gjykimit në të njëjtën formë të trupit siç kemi vdekur?

Pyetja:A do të ringjallemi në Ditën e Gjykimit në të njëjtën formë të trupit siç kemi vdekur? ***Përgjigje:Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e...

Format dhe metodat që përdori Kurani në edukimin e të rinjve

Kur thellohemi në Kuranin fisnik, e shohim se format që ka përdorë Kurani në edukimin e të rinjve janë të shumta, të ndryshme në...

Bashkëshorti nuk ka dëshirë që ajo ta vë mbulesën!

Pyetje:Desha ta bëj një pyetje në lidhje me mbulesën. Një motër dëshiron që ta vendos mbulesën dhe këtë dëshirë e ka qe sa vite,...

A konsiderohet saktë xhumaja e atij personi qe e fal atë me familjen e tij në shtëpi?

Pyetja:Ai që e fal namazin e xhumasë me familjen e tij në shtëpi, në shtëpinë e tij dhe u mban hutben atyre, duke menduar...

Beteja madhështore e Jermukut

Numri i ushtrisë muslimane kishte arritur deri në njëzet e shtatë mijë luftëtarë, ndërsa e ushtrisë së krishtere njëqind e njëzet mijë. Këshilltarët u...

Sprova në njohjen e së vërtetës

Imam Ebu Daudi përcjell në Sunenin e tij (nr. 4611) nga Jezid ibn Amire, një nga shokët e Muadh ibn Xhebelit (radijAllahu anhu), se...

A Priori

a priori Në EPISTEMOLOGJI shënon dijen ose konceptet që mund të fitohen pavarësisht nga çfarëdo përvoje. Ajo i kundërvihet dijes a posteriori, në të...

Ki kujdes bija ime!

Në të kaluarën, izolimi ishte kalaja në të cilën strehoheshin të gjithë të dobëtit dhe të frikësuarit nga njerëzit-ujq dhe grabitqarët. Ndërsa sot, pas...

A është e lejuar të betohesh mbi Kuranin?

Filloni një bisedëKlikoni këtu të bisedoni me ne Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu Kërko përgjigje për pyetjen tuaj Na shkruani përmes whatsapp Nëse dëshironi tu njoftojmë me...

Të fundit