2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë dhe Teknologji

Reagimi i intelektualëve myslimanë ndaj shkencës moderne

Osman Bakar Fragment i shkëputur nga “The History and Philosophy of Islamic Science” shkruar nga Osman Bakar (Paperback – Dec 1, 1999)   Takimi i parë i botës...

Një eksplorim i natyrës së njeriut dhe intelegjencës artificiale dhe perspektiva kuranore

Kontradikta e vazhdueshme mbi inteligjencën artificiale dhe njerëzore karakterizohet nga mosmarrëveshja e hapur, në lidhje me atë se a mund të bëhet inteligjenca artificiale...

Libri i Transformimit Dixhital-David L. Rogers – PJESA E DYTË

Pasuria e përfaqësuar nga të dhënat nuk duhet të nënvlerësohet, por kuptohet dhe organizohet Çdo ndërveprim me klientët ose me kompani të tjera prodhon flukse...

Libri i Transformimit Dixhital-David L. Rogers – PJESA E PARË

Mëso idetë kryesore nga libri i David L. Rogers. Libri i Transformimit Dixhital Rimendoni biznesin tuaj për epokën dixhitale. Marrëdhënia midis përdoruesve dhe shërbimeve, por edhe konkurrenca...

Modelimi i sistemit

Modeli është pamje abstrakte e një sistemi që i injoron disa detale të sistemit. Mund të zhvillohen modele komplementare të sistemit për ta treguar...

Gazeta gjermane “Bild”: Arma e shpresës Bayraktar

Në lajmin ku është përdorur titulli "Mbrojtja e Ukrainës, i beson teknologjisë turke. Arma e shpresës Bayraktar", thuhet se dronët TB2 kanë eliminuar pajisjet...

Inxhinierimi i kërkesave

Kërkesat për një sistem softuerik e caktojnë se çka duhet të bëjë sistemi dhe i definojnë kufizimet që i ka operimi dhe implementimi i...

Modeli i ri i dronit turk ‘AKINCI B‘ kryen me sukses fluturimin e parë

Njoftohet se ka kryer me sukses fluturimin e parë modeli i ri i dronit Bayraktar AKINCI B (TİHA - Mjet ajror sulmues pa pilot)...

Themeluesi mysliman Mohamed Hage ndërtoi kompani të suksesshme bujqësore urbane në Kanada

  Imagjinoni një qytet që e rrit pjesën më të madhe të ushqimit në çatitë e veta, ku domatet piqen në hardhi gjatë gjithë vitit...

Besimi në Zot i bën shkencëtarët entuziastë dhe të motivuar

Si e përmendëm, feja e nxit shkencën dhe ata, që përdorin arsyen dhe ndjekin ndërgjegjen e tyre në arritjen e kërkimeve shkencore duhet të...

Të fundit