14.7 C
Pristina
Monday, September 20, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza dhe Opinione

DOKTRINA E SUPERFUQISË – Shtetet e fuqishme janë ngritur gjithmonë me Doktrinat e tyre

ROMAKËT u ngritën duke konsideruar rracën e bardhë ariane si superiore. Por një doktrinë më e fuqishme e shkatërroi atë. Ishte Kristianizmi. Luftërat...

RETORIKA E PERENDIMIT

Mediat perëndimore dhe portalet sekondare shqiptare po mundohem fuqishëm të shtremberojne figurën e NXËNËSVE(Talibanëve) të Afganistanit. Por nuk kuptojnë në fakt se me këtë...

Filozofia e gabuar e lirisë në vendet tona me rastin e pandemisë – Hoxhë Bekir Halimi

Filozofia e lirisë në vendet tona me rastin e pandemisë qēndron në të drejtën e komunitetit (shtetit) që të vendos masa kufizuese për të...

Politikanët kanë obligim t’i largojnë nga walli i tyre në Facebook komentet që nxisin urrejtje ndaj muslimanëve dhe të tjerëve – Flutura Kusari

Update nga rastet e Gjykatës Europiane për të Drejtat e NjeriutGjatë fushatës zgjedhore të viti 2011, politikani francez Julian Sanchez (nga Fronti Nacional, partia...

Liria dhe vetëkontrolli, liberalizmi dhe besimi – Justinian Topulli

Ky shkrim, edhe pse është përgjithësues për konceptet që trajton, merr shkas nga një debat skajor, që lind shpesh mes besimtareve të mbuluara dhe...

Mësimi fetar në shkolla PO (ose JO)

Nga: Nesim Abdije MustafiProcesi i globalizimit tashmë e ka përfshirë botën dhe atë dëshiron ta orientojë se në ç`drejtim duhet të ecë në mileniumin...

Ndikimi i Turqisë në ekuilibrin ndërkombëtar të fuqisë – Amir Shabani

Kur Lufta e Ftohtë përfundoi dhe udhëheqësit e Traktatit të Varshavës u tërhoqën nga vendi i ngjarjes, anëtarët e tjerë të aleancës duhej të...

“Në mediat perëndimore shfaqen pamje që nuk kanë lidhje me realitetin në Afganistan” – Deklaron gazetarja britanike

Gazetarja britanike, Yvonne Ridley e cila u mbajt peng nga talebanët në vitin 2001 deklaroi se sot në mediat perëndimore ka shumë tituj të...

Erdoğan: Muslimanët duhet të marrin përgjegjësinë për sigurinë dhe të ardhmen e njerëzimit

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan tha se "Muslimanët tashmë duhet të marrin përgjegjësinë për qetësinë dhe mirëqenien e tyre, për sigurinë dhe të...

Jetojmë në një nga periudhat më të vështira për njerëzimin – Arben Desku

Jetojmë në një nga periudhat më të vështira për njerëzimin. Gjithçka është në degradim e sipër, aq sa nuk ka mbetur gjë për tu...

Të fundit