4.6 C
Pristina
Tuesday, March 28, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza dhe Opinione

9 propozime për muajin e Ramazanit drejtuar vëllezërve hoxhallarë dhe thirrësa – Bekir Halimi

Propozim për Ramazan 1- Derset të jenë para sabahut, pas dreke, pas iqindije dhe pas jacije 2- Derset të jenë të shkurta, maksimum 20-25 min 3- Derset...

Bekir Halimi – Një lutje për femrën

Të dashurit e mi! Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu Allahun e falënderojmë, salavat dhe selam Pejgamberit i dërgojmë! Kush ka nënë, Allahu u dhashtë udhëzim të...

Çfarë po pengon një Ramazan civilizues!

Trajtimi i Ramazanit në një mënyrë ku mungon në tërësi qëllimi dhe objektivi i tij. Mungesa e transformimit të agjërimit nga sipërfaqësorja në thellësi, nga...

18.03.2011 – 18.03.2023 – Nga Hoxhë Bekir Halimi

12 vjet nga fillimi i revolucionit Sirian për të hjequr qafe pushtetin diktatorial të Asadit dhe familjeve që ndanin pushtetin dhe të mirat e...

Laicizmi i pamundshëm – Prof. Rudian Zekthi

Prof. Rudian Zekthi I. Fakti që në themel të marrëdhënies së idhujtarëve me Zotin qëndron alarmi se mos mesazhet që vijnë prej Tij janë të tilla...

Nga urtësitë e ekzistencës të së keqes – Justinian Topulli

Ekzistenca e së keqes është pjesë e sprovës së njeriut në këtë botë, ndaj ajo është e domosdoshme për të përmbushur pikërisht këtë synim,...

Agjendat perverse nuk njohin kufi – Justinian Topulli

Pasi kanë fituar betejat me Perëndimin e krishterë, duke i kthyer shumicën e tyre në pranues ose indiferentë, tashmë agjendat perverse imorale LGBTIQ+ u...

Gjurma e qytetërimit! – Përgjigja aq e mençur nga profesoresha

Një herë, njëra prej studenteve të shkencëtares së Adropologjisë, Margaret Mead, e pyeti atë se çfarë konsideronte ajo gjurmë të qytetërimit në një kulturë....

Islami dhe fanatizmi

“Islami dhe Fanatizmi” me të drejtë mund të konsiderohet ‘çështja e ditës’. Këtë pasdite jemi mbledhur për të diskutuar mbi problemin e fanatizmit ndërkohë...

NUK E DËGJUAN ROBIN E ZOTIT..

Katër vjet më parë presidenti i Turqisë, z. Recep Tayip Erdogan iu drejtua popullatës që jetonte në zonat me rrezik të lartë të tërmetit...

Të fundit