-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

ESE

E vërteta e Islamit kurrë nuk ka humbur – Justinian Topulli

Allahu ka garantuar se do ta ruajë Kuranin dhe kjo garanci, pa më të voglin dyshim, përfshin vetë burimet fondamentale të Islamit, që janë...

Legalizimi i së keqes – Justinian Topulli

Është e vërtetë se shprehja “molla e ndaluar është e dëshiruar” qëndron në shumë raste, por më shumë se kjo qëndron shprehja “shih rrushi...

Dy zbritjet, – dhe ndryshimi i shoqërisë – Rudian Zekthi

DY ZBRITJET “E ata që nuk besuan thanë: “Përse të mos i ketë zbritur atij Kur’ani përnjëherë?” Ashtu (e zbritëm pjesë-pjesë), që të forcojmë zemrën...

Tre pikëpamje të shkencës në botën islame – Ibrahim Kalin

Burimi: Ibrahim Kalin, “Three Views of Science in the Islamic Word,” in God, Life, and the Cosmos: Christian and Islamic Perspectives Ed. T. Peters,...

Reagimi i intelektualëve myslimanë ndaj shkencës moderne

Osman Bakar Fragment i shkëputur nga “The History and Philosophy of Islamic Science” shkruar nga Osman Bakar (Paperback – Dec 1, 1999)   Takimi i parë i botës...

Lidershipi dhe bashkëpunimi mes vendeve muslimane, vendimtare kundër islamofobisë

Në një artikull të shkruar për revistën e Komunikimeve (Iletişim) të Këshillit të Lartë të Radios dhe Televizionit të Turqisë (RTÜK), Drejtori i Komunikimit...

Parimi i improvizimit – Rudian Zekthi

I.  Janë dy dispozitivë metodologjikë, parimi i prioriteteve dhe parimi i gradualitetit, që shfaqen si kushte, respektimi i secilit  konsiderohet kusht për mbarëvajtjen e davetit....

Frika nga kriza e dinjitetit njerëzor – Dr.Kujtim Kasami

Jetojmë në një kohë krize ekonomike, e vërtetë, jetojmë në kohë pandemie, e vërtetë, po, por ka një aspekt që më frikëson më shumë...

Një eksplorim i natyrës së njeriut dhe intelegjencës artificiale dhe perspektiva kuranore

Kontradikta e vazhdueshme mbi inteligjencën artificiale dhe njerëzore karakterizohet nga mosmarrëveshja e hapur, në lidhje me atë se a mund të bëhet inteligjenca artificiale...

Parimi i realitetit – Rudian Zekthi

Një mënyrë për ta kuptuar me themel Metodën  Profetike, në fakt për të vendosur një rend të qartë dhe të sigurtë në begatinë e...

Të fundit