2.5 C
Pristina
Thursday, December 1, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

ESE

Bota e re Gay

Brenton Kotorri Gjatë epokës moderne, shkrimtarë si Thomas More, Francis Bacon, H.G. Welles, Tommaso Campanella etj., shkruan për botë të reja dhe qytete ëndrrash. Epoka...

Kthimi i ogurzi i eugjenikës, eugjenetika e shekullit 20 është transhumanizmi i shekullit të 21-t

Nga John Grey Mendimi eugjenist u refuzua pas Holokaustit, por në epokën e Big Tech, ideja se njerëzit mund të “inxhinierohen” është rishfaqur në një...

Laicizimi i mendjes – Rudian Zekthi

Laicizimi i mendjes "Ne do t’u bëjmë atyre të mundshme që të shohin argumentat Tonan në horizonte dhe veten e tyre, derisa t’ju bëhet e...

Si ndyshon gjendja e një populli. Kodra Safa – Rudian Zekthi

Kodra Safa Sipas transmetimit të Abdullah Ibn Abasit, si koment për ajetin e sures Shuara, ku Muhamedit a.s. i kërkohet t’u tërheqë vëmendjen njerëzve të...

Islami në epokën shekullare: Mes qartësisë dhe dyshimit: Khalil Abdur-Rashid

Moderniteti u lind mes dhunës. Prej tij morën jetë shteti-komb, nacionalizmi dhe një mori “izmash” të tjerë të cilët shërbejnë si heronj ose idhuj...

Grupet dhe ndyshimi i gjendjës së një populli – Rudian Zekthi

Zgjedhjet e fundit për drejtuesit e Komunitetit Mysliman mund të ishin për cilindo nga pjesëtarët e shoqërisë shqiptare, një rast për t’u pezmatuar,...

Si ndryshon gjendja e një populli – Rudian Zekthi

Si ndryshon gjendja e nje populli Për një sociologji të Profecisë I. Kur muslimanët flasin për ndryshimin e gjendjes së një populli, kanë parasysh ndryshimin e marrëdhënies...

Kompleksi i inferioritetit tek ummeti, në arenën globale

Në të njëjtën mënyrë që bijtë e Israilit filluan të zhvillonin një ndjenjë inferioriteti dhe të ndiheshin “të dorës së dytë” ndaj komunitetit të...

Kompleksi i inferioritetit te profesionistët muslimanë

A keni hyrë ndonjëherë në punë me ndjenjën e frikës? Ndjeheni shumë të vetëdijshëm se jeni ndryshe; i vetëdijshëm se tingulli i emrit tuaj...

Idealist dhe materialist – Justinian Topulli

Sipas ideologjisë komuniste, forca lëvizëse që motivon njerëzit dhe shoqëritë njëkohësisht, në themel të saj është materialiste. Me këtë motiv i shpjegon komunizmi të...

Të fundit