15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

ESE

Teoritë e lidershipit modern – Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA

  Teoritë dhe qasjet mbi esencën e lidershipit dhe komponentët përbërës të tij, janë të shumta dhe të ndryshme. Këtë e dëshmojnë shkrimet që kanë...

Modele të suksesshme dhe të dështuara të lidershipit sipas Kur’anit – Prof. Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

  Historia njerëzore është përplot shembuj dhe modele lidershipi të suksesshëm dhe të dështuar, dhe këtë jo vetëm në një fushë të caktuar. Evidentimi i...

Çlirimi nga e zakonshmja – Dr. Selman Aude

Nga: Dr Selman Aude Çlirimi nga e zakonshmja / Selman Aude Guri, nuk e mëson dot ngjitjen, edhe sikur ta hedhësh sipër një mijë herë, ashtu...

Anglezi i parë drej Mekes

Nga: Abdul Hakim Murad Anglezi i parë drej Mekes Historia nuk e ka shënuar emrin e myslimanit të parë britanik që ka kryer ritin e Haxhit....

Islami dhe lëvizjet islame – Dr. Selman Aude

Nga: Dr Selman Aude Islami dhe lëvizjet Vizitova një vend mysliman, rreth të cilit kisha krijuar një përshtypje jo të mirë. Kisha dëgjuar se atje persekutoheshin...

Argumentet e transparecës (të qenit i hapur) në kulturën e muslimanit modern – Prof. Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

  Ajo që, para së gjithash, duam të konfirmojmë në këtë kapitull është se Kultura jonë nuk pranon në asnjë mënyrë të shkrihet në kulturat...

Siguritë e Hidrit – Rudian Zekthi

Siguritë e Hidrit (edhe njëherë për konsultën) - Prof. Rudian Zekthi   “Atëherë ata gjetën njërin prej robërve Tanë, të cilit i kishim dhënë mëshirë prej...

Parimi i Brishtësisë – Prof. Rudian Zekthi

Parimi i Brishtësisë - Prof. Rudian Zekthi 1. Një nga çështjet që duhet të zgjidhim është përcaktimi i kuptimit të gjendjes së muslimanëve, kur shoqëria në...

Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi

Konsulta (ose mosvrazhdësia) - Rudian Zekthi 1. “Ti ishe i butë ndaj tyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë,...

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) – Rudian Zekthi

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) 1. Kemi përmendur si ngjashmëri mes Kuranit dhe Shkopit të Musait faktin se që të dy janë mrekulli përsëritëse,me...

Të fundit