14.7 C
Pristina
Monday, September 20, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Blog

Është më i mençur se Einsteini – ndërsa pastron dritare

Steve Borlase nga Warminster është njëri nga njerëzit më të mençur në Britani të Madhe me IQ 180, ndërsa punon si pastrues dritaresh.Për të...

Marinsat të “konzervuar” si sardele (FOTO LAJM)

Në Afganistan ka rreth 110000 ushtarë amerikanë, ndërsa numri i tyre çdo muaj rifreskohet me forca të reja. Agjensitë e lajmeve AFP dhe Rojterst...

Në botë hidhet 30 deri 50 për qind e ushqimit të prodhuar

Në botë sot hidhet 30 deri 50 për qind e ushqimit të prodhuar, paralajmërojnë ekspertët, të cilët kohë më parë ishin mbledhur në takimin...

51-vjeçari me pamje të frikshme

But Lauw Tjon Eng, lëkura e të cilit është prekur nga një tumor i rrallë, nuk del kurrë në rrugë gjatë ditës për të...

Qeveria, si strukturë paralele

Debati në shoqërinë demokratike nuk do të drejtohej kah pyetja se a kanë të drejtë aktivistët e “Vetëvendosjes” që të përcaktojnë se cila veturë...

A i kujton Serbia bombardimet e NATO-s?

Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk po lënë përpjekje pa përdorur për përmirësimin e imazhit të NATO-s në Serbi. Amerikanët alokojnë para për trajnimin...

Ligësia e një humbësi

Fatmir Sejdiu shkeli Kushtetutën, shkatërroi Lidhjen Demokratike të Kosovës, krijoi sistem nepotizmi, punësoi soj e sorollop në PTK, mbajti rreth vetes kryesisht injorantë politikë...

Shteti turbofolk i Thaçit dhe i 40 hajdutëve

Shteti i Kosovës, përkatësisht Qeveria, në diplomaci është inferiore në qasjen ndaj shteteve tjera, sidomos kur është fjala te gjeopolitika dhe gjeostrategjia. Kjo diplomaci...

Thoma Mangelin: Planet amerikane për të rrëzuar Enver Hoxhën

Shqiptaro-amerikani Thoma Angjelin rrëfen për herë të parë planet ameri kane për të rrëzuar Enver Hoxhën në vitet 1949-1955. Ai tregon se si i...

Të fundit