2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Personalitete

Ata mund të fitojnë kundra nesh nëse arrijnë të djegin atë që mbajmë në shpirt – Omer el Muhtar

“Në këtë foto të gjithë kanë vdekur e askujt nuk i njihet emri e aq më tepër të kujtohen. Përveç, Omar Al-Mukhtar, luani i...

Ndërron jetë Dr. Jusuf Kardavi

Sot, e hënë, u bë e ditur se themeluesi dhe ish-presidenti i Unionit Ndërkombëtar të Dijetarëve Myslimanë, Dr. Jusuf Kardavi, ka ndërruar jetë...

Histori nga e kaluara – Guximi i Shejhul Islam Ibn Tejmije

Në vitin 699h, mbreti mongol Gazani i cili ishte mysliman, u përball në luginën e Selemijes, në Alepo, me ushtrinë e Nasir të...

Sulejmani: ç’e bëri të Madhërishëm këtë Sulltan?

Në vitin 1534, forcat e Sulejmanit të Madhërishëm pushtuan Bagdadin, një qytet që deri atëherë ishte sunduar nga Persia Safavide. Shekuj më parë,...

Nga hebre në musliman me famë: kush ishe Muhammed Asad?

Ç’ishte Islami për Leopold Weiss, gazetarin e famshëm që e lexonte gjithë EuropaKush ishte Muhamed Asad?Është e vështirë t’i japësh një përgjigje të qartë...

Frankmasonët në Turqi – Shkëputur nga libri ” Kujtimet e mia nga POLITIKA” Sulltan Abdylhamidit

Frankmasonët te ne kanë një mënyrë pune shumë shqetësuese. Me një zell të madh, ata përpiqen të përhapin ide të reja, të cilat...

Islami dhe nacionalizmi – Shkëputur nga libri ” Kujtimet e mia nga POLITIKA” Sulltan Abdylhamidit

Perandoria Osmane është një perandori në të cilën janë mbledhur shumë kombe të botës. Ajo është e përbërë nga turq, arabë, kurdë, shqiptarë,...

Shembull i rrallë: Shejh Uthejmini komentoj librin e autorit i cili ishte dy dekada më i ri se ai

Në kohën kur unë dhe gjenerata ime kishin filluar me kërkimin e dijes, e kam fjalën për vitin 1411 h. e këndej, në duart...

Omer El-Muhtar, Shehidi i Islamit dhe Luani i Shkretëtirës – Mbi jeten qëndrueshmërinë dhe vrasjen e tij

91-vjetori i rënies së “Luanit të shkretëtirës” Përkujtojmë 91-vjetorin e rënies së Prijësit të Luftëtarëve libianë Omer el-Muhtar, i cili heroikisht plot 20 vite luftoi...

Hoxha për të atin e Shefqet Kastratit: Gjë e madhe të vdesësh si burrë i mirë!

Një përshkrim vlerësues për babain që nxiste fëmijët në bamirësiI ati i ndjerë i sipërmarrësit të njohur Shefqet Kastrati është vlerësuar si një besimtar...

Të fundit