25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

A urdhëron shpirti për mirë apo për keq?

Pyetja: Selamun alejkum! Allahu i Lartmadhëruar ju shpërbleftë për punën që po bëni. Desha të bëj një pyetje me disa nënpyetje. Dihet se shpirti është...

Më tregoni se çka nënkuptoni me këtë fjali

Pyetja: Es-selamu alejkum, të nderuar vëllezër! Unë gjithnjë lexoj shumë shkrime të mira në faqen tuaj, për këtë ju uroj për punën që po e...

A lejohet ushtrimi i profesionit të avokatit

Pyetja: A më lejohet të përgatis dhe të jap inshAllah provimin e jurisprudencës (për avokat), me qëllim që të punoj në të ardhmen si avokat,...

A lejohet përdorimi i kësaj shprehjeje

Pyetja: Es selam alejkum! Kemi një fjalë që më duket se është shumë gabim, kur themi "Mos më shtyftë Zoti në gjynah", për shembull kur shohim...

A lejohet ngrënia dhe pirja në tualet?

Di që ngrënia dhe pirja në tualet është haram, por kur ia tregova këtë një shokut tim ai qeshi dhe më tha: Këtu je...

A e ka parë Pejgamberi me sy Allahun? – Përgjigje nga Shejh Albani

Pyetje: A e ka parë Pejgamberi (salAllahu alejhi ve selem) Allahun? Përgjigje: Sipas mendimit më të saktë, Pejgamberi (salAllahu alejhi ve selem) nuk e ka...

A janë xhinët shpirtra apo trupa?

Pyetje: “A janë xhinët shpirtra apo trupa?” Përgjigje: “Me sa duket ata janë të përbërë nga trupa dhe shpirtra. Megjithatë ata kanë mundësinë të shndërrohen....

Si ti largosh ankthet dhe brengat?

Shkaqet që ndihmojnë në heqjen e anktheve dhe brengave, si dhe vendimi mbi rukjen që myslimani ia bën vetes Pyetje: Na tregoni për gjërat që...

Nëse urina e femijës së vogël bie në rrobë, çfarë duhet të bëjmë?

Përgjigje: “E vërteta në këtë çështje është se urina e djalit që ende ushqehet me qumësht është fëlliqësi e lehtë, për pastrimin nga urina...

A lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura apo të holla?

Përgjigje: “Mendimi i vërtetë është se lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura dhe çorape të holla aq sa të duket lëkura. Qëllimi i...

Të fundit