-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza

PASOJAT E SEKULARIZMIT NË BOTËN ARABO-ISLAME

Depërtimi i sekularizmit në shoqërinë islame ka pasur pasoja të shumta, si në aspektin fetar, ashtu edhe në atë shoqëror. Ja disa syresh:...

Domosdoshmërisht duhet lexuar – Nga: Agim Baçi

Domosdoshmërisht duhet lexuar...📖Nga: Agim BaçiNë romanin “Vëllezërit Karamazov” të Dostojevskit, mes shumë ngjarjesh e diskutimesh që të mbeten në mendje, bëhet fjalë edhe për...

Etika vëllazërore që mungon

Vëllazëria islame ka rol të patjetërsueshëm në shoqëri. Sikur bijtë e këtij ummeti ta thellonin dhe ringjallnin atë, nyejt e kësaj vëllazërie do të...

FORMAT E SEKULARIZMIT

Sekularizmi ka dy forma, secila është më e keqe se tjetra: 1) Sekularizmi ateist, që mohon fenë tërësisht, mohon ekzistencën...

Feminizmi liberal, imperializmi dhe gruaja myslimane

Saba Mahmood Fragment i shkëputur nga: Saba Mahmood, “Feminism, Democracy and Empire: Islam and the War on Terror”, in Women’s Studies on the Edge, (ed.)...

SI LINDI SEKULARIZMI?

Perëndimi i krishterë, me amullinë fetare që kishte, ishte vend dhe tokë ideale për lindjen dhe zhvillimin e këtij sistemi. Franca, pas revolucionit...

Magjepsja ndaj fuqisë materiale

Gati sa në Kuran thelbi i gjithë ballafaqimit është në mes dukurisë materialiste dhe asaj fetare, apo thënë ndryshe, dynjasë dhe ahiretit.Ndërkohë, njerëzit...

Barngrënësit po praktikojnë terrorizëm ideologjik kundër njerëzve në emër të soliridaritetit për pulat e ngrënshme

Mendojeni se si minoritetet e verdha fillojnë të rrënjosen dhe më pas ato kthehen pak nga pak në minoritete diktatoriale që kërkojnë të imponojnë...

Washington Post: Ja ç’kërkon “privatisht” SHBA nga Zelensky

Strategjitë mes luftës dhe diplomacisë me rusët SHBA po inkurajon privatisht Ukrainën që të sinjalizojë se është e hapur për negociata me Rusinë, raportoi Washington...

Për të djathtën shqiptare – Justinian Topulli

Për të djathtën shqiptareE djathta shqiptare duhet të ketë parasysh që nuk mund të ndjekë verbërisht tendencat e së djathtës perëndimore, sidomos ato islamofobe,...

Të fundit