20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza

Problemi është barazia – Blendi Kajsiu

Problemi është barazia…. Blendi Kajsiu Dallimi mes PS-së dhe PD-së nuk reflekton ndarjen ideologjike tradicionale mes së majtës dhe së djathtës. Sipas teoricienit italian Norberto Bobbio,...

A ekziston drejtësia pa barazi shoqërore? – Arbër Halilaj

A ekziston drejtësia pa barazi shoqërore? Arbër Halilaj Drejtësia sociale në një shoqëri mund të arrihet e të ekzistojë vetëm nëse të gjithë individët dhe grupet...

Çfarë i nxit njerëzit racionalë të besojnë gjëra të paarsyeshme?

Pse konspiracionisët nuk tërhiqen as pas dështimit të parashikimeve të tyre? Nga Thomas R.Verny, Psychology Today Një i njohuri im më, ka paralajmëruar shumë herë për...

Epoka e kaosit në Evropë sapo ka filluar: Revolucioni vazhdon…!

Ç’po ndodh me kontinentin? Ajo që ka ndodhur dhe më parë… Nga Gabriel Elefteriu, Brussels Signal Shumica e revolucioneve të mëdha politike në histori kërkojnë vite,...

Haaretz: Ajo që synojnë fshehurazi Netanyahu dhe gjeneralët e tij

Kryeministri izraelit, gati të shqyrtojë opsionin e përfundimit të luftës, por… Gazeta izraelite Haaretz botoi një analizë politike të kolumnistit Anshel Pfeffer, në të cilën...

Pa ujë në vapën ekstreme: si çohen drejt vdekjes emigrantët në Sahara

Tmerret e paguara me paratë dhe dijeninë e Bashkimit Evropian Der Spiegel Timoti Haks nuk donte ta besonte. E si mund t’i ndodhte atij, një amerikani...

Nga Redi Shehu: Filania, e shoqja e filanes(!!!)

Një ndër debatet e hapura në mënyrë ciklike sa herë që afrohen data të caktuara simbolike, të cilat promovojnë çiftet e të njëjtit seks,...

Gaza nuk do të bjerë!

Atyre që e duan Gazën dhe që i frikësohen rënies së saj, u themi: Të jeni të sigurt, Gaza është më e fortë nga...

Historia e mjekut izraelit që vrau palestinezin e plagosur në rrugë

Përpjekja për të shpjeguar se përse Izraeli i frikësohet kaq shumë Palestinës Nga Tom Sperlinger, The Guardian Më 24 mars 2016, rreshteri Elor Azaria, anëtar i...

Në Gaza po luhet edhe fati i një superfuqie

Pas Bibit në Izrael, gjakut i të pafajshmëve do të ndëshkojë edhe Biden në SHBA Nga Lorenzo Santucci, Huffinngton Post Itali “Sondazhi sugjeron se nëse dëshiron...

Të fundit