Tradita e çuditshme në Turqi, nuset në ditën e dasmës duhet të shkojnë në varreza

0
103

Çdo shtet ka zakonet e tij, të cilat për disa vende të tjera cilësohen si të papërshtashme apo dhe të çuditshme.

Kështu cilësohet edhe një zakon në Turqi, ku nuset në ditën e dasmës së tyre i dërgojnë në varreza.

Kjo gjë bëhet sepse sipas një zakoni të vjetër, nuset e reja duhet të shkojnë në varreza sepse vetëm kështu mund të mësojnë të marrin jetën shtruar, të jenë kokëulur, sepse sado të pasura ose sado dije të kenë, përfundimi është se të gjithë një ditë përfundojnë në varreza.