Shqipëri-Kosovë, gati mbledhje e re e përbashkët mes dy qeverive

0
37

Shqipëria dhe Kosova po përgatisin mbledhjen e radhës të përbashkët të dy qeverive. Lajmi është konfirmuar nga Fatmir Limaj, i cili mban edhe detyrën e Koordinatorit Kombëtar të dy qeverive.

Shqipëria dhe Kosova po punojnë për finalizimin e heqjes së tarifave të romingut brenda qershorit të këtij viti, pavarësisht marrëveshjes së vendeve të Ballkanit për t’i hequr në të ardhmen.

Zëvendëskryeministri i Kosovës Limaj tha se dy qeveritë janë në rrugë të mbarë për zbatimin e marrëveshjeve të nënshkruara në Pejë, përjashtuar atë të heqjes së kufijve ndërmjet dy vendeve për shkak të detyrimeve që ka Shqipëria ndaj BE-së pas liberalizimit të vizave.

Mbledhja e radhës mes dy qeverive do të zhvillohet në Shqipëri.