14 C
Pristina
E hënë, 17 Maj, 2021

Kur fshatari e zbulon qytetin thjesht e pushton, zbaton ligjet e deleve dhe pulave

Më të lexuarat

Shkrimtari dhe akademiku Rexhep Qosja ka shkëputuar një pjesë nga romani i tij më i ri që pritet të publikohet pas disa muajve.

Ai ndër të tjerash shkruan se ‘’Kur fshatari e zbulon qytetin thjesht e pushton, zbaton ligjet e deleve dhe pulave’’.

Ja postimi i plotë në Facebook:

Me prejardhje fshatare, Alberto arriti në Napoli në moshën njëzet vjeçare dhe e pushtoi si rrufeja që pushton thatësirën, si çdo fshatar që kurorëzohet me kryeqytetin.

Fshatari është i dështuar vetëm në qoftë se mbetet në fshat, por kur e zbulon qytetin, ai thjesht e pushton. Ndaj qytetarit në qytet zbaton ligjet e deleve dhe te pulave. Ndaj psikologjisë së koklavitur të politikanëve sillet si ndaj qenve që ruajnë tufat e deleve. Kjo është logjika e tij fitimtare. Me këtë logjikë ai e zhdukë çdo konkurrencë. Shtazët i bën njerëz, e njerëzit i bën shtazë.

Paolo Sorentino, Të gjithë kanë të drejtë (roman)

Fragment i cituar në romanin tim të ri që do të botohet pas disa muajve.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit