19.8 C
Pristina
Tuesday, June 6, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Rekomanduara

NDALIMI I MASTRAFIT – Ekonomia Islame

I dashur lexues! A e dini se ushqimi i hedhur në plehra për një vit mjafton aq sa të ushqehen hiç më pak se 1/4...

A E KA VALID HAXHIN NJË NJERI QË KA BORXH?

Pyetje: A e ka valid haxhin një njeri që ka borxh? Përgjigje: Po, haxhin e ka valid, por më e mira është që fillimisht ta...

5 mënyra të provuara shkencërisht se si të përmirësojmë kujtesën

Krijimi dhe menaxhimi i kujtesës është një proces kompleks, ku truri i njeriut mbledh, ruan dhe kujton informacionin që na nevojitet për detyra të...

Edukata e sadakasë(lëmoshës) – Ekonomia Islame

Thotë Pejgamberi (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) “O ju turmë e grave jepni sadaka, qoftë edhe prej arit tuaj për zbukurim, ngase unë ju kam...

1. FIDA E EMOCIONEVE – Ekonomia Islame

“Mos u hidhëro” Shembulli yt është si deti i qetë pranë të cilit njeriu ndien qetësi, rehati, emocione të veçanta, stabilitet dhe siguri në vetvete....

Testamenti Islam – Ekonomia Islame

Burimi :     Realizuar nga organizata Wakf, Riad, departamenti për studime islame. Nën përkujdesjen e dijetarëve të mirënjohur: Abdullah bin Sulejman el Menij, anëtar i komisionit të...

Tri kategoritë e shpenzimit të pasurisë

Shpërdorimi i pasurisë Padyshim që pasuria siç thonë: Është kurriz i jetës. Është dhunti e Allahut, i Cili na urdhëroi që ta ruajmë pasurinë, Allahu...

BASTI SPORTIV NGA PIKËPAMJA ISLAME – Qëndrimi i Islamit ndaj këtij fenomeni

Basti sportiv njihet tek njerëzit si parashikim i rezultateve të ngjarjeve sportive. Ata që luajnë bast sportiv nuk luajnë kundër njëri tjetrit, por luajnë...

KUJT I JEPET SADAKA?

Allahu i Madhëruar thotë: “Nuk është detyrë e jotja udhëzimi i tyre. Është Allahu që udhëzon në rrugë të drejtë atë që Ai do....

Cilësitë e tregtarit musliman

Prej karakteristikave të Fesë së Allahut është se kjo Fe është e përshtatshme për çdo kohë, çdo situatë dhe çdo shoqëri, mirëpo shumë pak...

Latest news