15.2 C
Pristina
Monday, February 26, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Gjurmët e Islamit para Otoman – Kosova kishte xhami në vitin 1289!

Gjurmët e Islamit para Otoman – Kosova kishte xhami në vitin 1289 “All-llahu ekber, All-llahu ekber, …, Esh-hedu en la ilahe il-lall-lah, Esh-hedu en la...

Tentimi për vjedhjen e trupit të Profetit Muhamed në varr

Gjatë historisë ka pasur disa tentime për ta vjedhur varrin e pejgamberit a.s. tentimi i parë ka ndodhur në shekullin e pestë hixhrij kur...

Si është manipuluar historia e shqiptarëve ndër dekada

Nga: Prof. James Pettifer (Oxford University) Si është manipuluar historia e shqiptarëve ndër dekada Historia është se si ne e shohim veten në të kaluarën. Në...

A e dinit këtë për kishën e Ringjalljes në Jeruzalem!?

Kur kalifi mysliman, Omer ibnul Hatab mori në dorëzim çelësat e qytetit të shenjtë Kuds (Jerusalem), gjë e cila simbolizonte përkujdesin për qytetin, peshkopi...

Çamëria dhe Janina e vaditur me gjakun e mijëra dëshmorëve

Çamëria dhe Janina në vitet 1912-1922, është një libër i shkruar nga historiani Ibrahim D. Hoxha. Përveç ushtrisë turke, e cila brenda radhëve të...

Thënja kombëtare e Ataullah Hoxhës ( Ataullah ef. Kurtishi)

“Mos më daltë shpirti pa e pa flamurin Shqiptar duke valëvitur në kalanë e Shkupit” Ataullah ef. Kurtishi, krahas aktivitetit për krijimin e kuadrit të...

75 vjet më parë, ja si vdiq Faik Konica(FOTO)

Nga Ilir Ikonomi Meqenëse 15 dhjetori shënon 75-vjetorin e vdekjes së Faik Konicës, po ju paraqes disa foto që i bëra apartamentit në Uashington DC...

Vajzat myslimane të Korçës, në shkollë që 500 vjet më parë: shkëlqyen tek ajo amerikane të vashave

Nga Vepror Hasani Vajzat myslimane e frekuentuan shkollën amerikane të vashave që nga dita e parë e çeljes së saj në Korçë, më 23 tetor...

Fjalimi brilant dhe i pakohë i Charlie Chaplinit

Ky fjalim konsiderohet si një prej fjalimeve më të fuqishëm në histori. Pjesë nga filmi “Diktatori i Madh” nga Çarli Çaplin. Duke marrur parasysh referencat anti-naziste...

Historia e agjentit të CIA-s, që u kap rob dhe u pushkatua me shumë grekë tjerë nga regjimi i Enverit

Më poshtë mund ta lexoni historinë e 23-vjeçarit Nikos Akrivojanis, të pilotit grek që u ul me aeroplanin e tij afër qytetit të Sarandës...

Të fundit