30.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Boletini: Deri në çlirim a vdekje do të luftoj Serbë, Grekë, Malazezë, Italianë, Austriakë por Jo Osmanë

Isa Boletini, patrioti shqiptar, armiku i betuar i serbëve dhe grekëve, dhe nesër, nëse është e nevojshme, kundërshtari i pamëshirshëm i një ndërhyrje austro-italiane...

Si e bëri Hitleri rrafsh me tokë Beogradin në vitin 1941 (Video)

Më 6 prill, forcat ajrore gjermane hodhën 440 ton bomba të ndezshme në kryeqytetin e’ Mbretërisë së atëhershme të Jugosllavisë’. Në këtë ditë, 77 vjet...

Dokumente të rralla të vitit 1955: si ndikoi Moska për zhdukjen e fesë në Shqipëri

Feja dhe besimet në Shqipëri u paraqitën si shqetësim për regjimin komunist që në vitet e para të pasluftës. Besimi në Zot dhe të...

Veset e këqija të Xhorxh Uashingtonit

Në pronën e George Washington në Virxhinia, sot muze, gjendet një galeri me portretet e udhëheqësve revolucionarë që në fund u bënë keqbërës. Jul Cezari,...

Bibliotekat, margaritarë të epokës qytetëruese islame

Bibliotekat e kohës së epokës së artë islame nuk janë hasur në ndonjë qytetërim apo kulturë tjetër. Ato ishin të shtrira në të gjitha...

Myftiu që injoroi diktatorin Hoxha, vdiq nga torturat e komunistëve

Pasi refuzoi lartësimin e komunizmit përballë Enver Hoxhës, arrestohet në vitin 1947 dhe torturohet për disa muaj deri sa vdiq.... Ishte koha kur edhe Zoti...

Çka ishte shkruar në letrat e dërguar nga Profeti Muhamed alejhi selam tek disa Mbretër?

Profeti Muhamed sal-lAllahu alejhi we selem (paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të) ishte dërguar nga Allahu i madhëruar për të përcjell mesazhin...

Ura e Mostarit

Nëntë vjet me radhë, prej vitit 1557 deri në vitin 1566, nën urdhwrat e Sulltan Sulejmanit të Madh, mjeshtëri turk i ndërtimit Neimar Hajrudin...

Marrëveshja e Vatikanit me Serbinë për mbrojtjen dhe mbështetjen e katolikëve!

Në datën 24 Qershor të vitit 1914, vetëm 5 dite para se serbet të vrisnin në pabesi princin e Austrisë në Sarajevë të Bosnjës,...

Xhamia e Mehmed Pashë Dukagjinit në Siri

Kjo është Xhamia Al-Adiliyah ne Alepo te Sirisë, ose siç quhet ndryshe Xhamia e Mehmed Pashë Dukagjinit qe ka qene një nga pinjollët e...

Të fundit