13.2 C
Pristina
Friday, September 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë

Merjem Astrolabi, shkencëtarja muslimane e cila përsosi astrolabin

Në Haleb, në Sirinë veriore, në kohën e Abasidëve, në shekullin e dhjetë, ka jetuar një muslimane gjeniale e cila quheshe Merjem El-Astrolabi. Ishte...

Skena e krimit dhe imazhet 3D

Policia dhe organet e hetimit shpesh varen tek rikrijimi i skenës së krimit për të kuptuar më mirë zhvillimin e ngjarjes. Një institut në...

Çfarë thotë për ju gjatësia e gishtave?

Personat me gishtin afër të voglit (gishti i unazës) më të shkurtër nga gishti tregues, e kanë më të theksuar vetëbesimin, janë krenarë dhe...

Akademikët pohojnë se fëmijët lindin si besimtar në Zotin!

Fëmijët janë 'besimtarë të lindur" në Zotin dhe nuk kanë nevojë për indoktrinim(mësim të ideve fetare) fetar, sipas nje akademiku.  Dr. Barrett thotë: "...

Çfarë i ndodh trupit tonë kur ne e përdorim telefonin para se të flemë?

Dan Siegel, profesor i psikiatrisë në shkollën e mjekësisë UCLA ka studiuar se si përdorimi i celularit para se të biesh për të fjetur...

10 sëmundjet më vdekjeprurëse në botë

Sëmundje të ndryshme e kanë shoqëruar njerëzimin që nga fillimet e tij e deri në ditët tona. Shumë prej tyre janë vënë nën kontroll,...

Zhvillimi i neuroneve fshin kujtimet e fëmijërisë

Prodhimi intensiv i neuroneve në vitet e para të jetës është arsyeja pse me vështirësi i rikujtojmë gjërat nga fëmijëria më e hershme, kanë...

Pse i duam pjeshkat?

Pjeshkat janë kultivuar për shekuj me radhë. Të dhënat tregojnë se ato kanë filluar të kultivohen në Kinë, ku janë bërë simbol i pavdekësisë...

Perimet jeshile “rinojnë” trurin njerëzor deri 11 vjet

Studimi ka treguar se personat që konsumojnë spinaq në bazë ditore dhe perimet jeshile kanë deri 11 vjet "tru më të ri" nga personat...

A mundet teknologjia të ndihmojë mësuesit të shpjegojnë dhe nxënësit të kuptojnë?

Aplikimi i teknologjisë sigurisht që ka lehtësuar jetën në ditët e sotme. Teknologjia sot është bërë pjesë e fushave të ndryshme dhe tanimë ajo...

Të fundit