23.8 C
Pristina
Thursday, September 21, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë

Dritat e Opelit që përcjellin sytë e shoferit

Kompania e njohur automobilistike, Opel, ka njoftuar se është duke krijuar një gjeneratë të re të dritave, të cilat do të shndrisin aty ku...

Ja çfarë ndodh me trupin kur lini duhanin

Në Britani sot është dita kombëtare kundër pirjes së duhanit, “No Smoking Day”, e themeluar nga Fondacioni Britanik i Zemrës, që ka për qëllim...

Filtri i cigareve nuk mbron nga kanceri

Ekspertët mjekësorë dhe mjekët nga Universiteti Erciyes në Turqi kanë zbuluar që cigaret me filtër nuk mbrojnë nga kanceri, por vetëm e orientojnë në...

Zgjidh ekuacionet matematikore… aplikacioni PhotoMath

Damir Sabol, një ekspert kompjuterik kroat ishte duke ndihmuar djalin e tij në zgjidhjen e detyrave të matematikës, kur papritur i lindi një ide:...

Kroacia do të nënshkruajë marrëveshje mbi Qendrën për Kërkim dhe Inovacion të Ballkanit Perëndimor

 Qeveria kroate të mërkurën ka autorizuar Ministrin e Shkencës, Arsimit dhe Sportit, Vedran Mornar që në emër të Republikës së Kroacisë të nënshkruajë kontratën...

Zbulim i rëndësishëm nga shkencëtarët turq

Në Universitetin e Ushakut duke përdorur perlitin, i cili është një gur me prejardhje vullkanike, është prodhuar një lloj stofi që filtron 98% të...

A mund të maten dhimbjet?

Dhimbja fizike do të mund të matet edhe në mënyrë objektive, përveç se te ndihet subjektivisht. Një gjë e tillë nuk dihet se kur...

Cilët profesione të shëndoshin më së shumti?

Nëse jeni motër medicinale, IT ekspert apo profesor, ruajuni- keni shanse më të mëdha që të shtoni disa kilogram më shumë… Nuk është vështirë...

Europa ka hapur konsulencë publike për përdorim e frekuencave 700 Mhz për internetin broadband mobil

Kur bëhet fjalë për të liruar bllokun e frekuencave 700 Mhz për internetin broadband mobil, Europa po ngurron. Shtatorin e vitit të shkuar, ish...

Instituti Europian i etur për Departamentin Osman

Instituti ka propozuar hapjen e një departamenti për hulumtim mbi Turqit- Osmanët, për të përmbushur boshllëkun në departamentin e historisë dhe qytetërimit.   Një...

Të fundit