20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza

Sa është ekonomike puna e gruas?

Ka patur një rritje të konsiderueshme në një numër vendesh me mundësi pune për gratë e të gjitha niveleve të kualifikimit dhe përgjegjësisë. Në...

Korrektësia dhe gënjeshtra

Është kjo një fjalë dhe një vepër për të cilën kanë nevojë të gjithë muslimanët, ashtu që të jenë të suksesshëm në këtë botë...

Përtej kafeneve …

Lartësia e maleve dhe e kodrinave i ka shërbyer gjithmonë njeriut si pikë vrojtimi dhe orientimi. Dhe pikërisht ndoshta ajo kënaqësi e të parit...

Përtacia, fatkeqësi bashkëkohore

Falënderimi i qoftë Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin salallahu alejhi ue selem. Përtacia është një virus mbytës dhe sëmundje shkatërruese,...

PSE KAQ SHUMË VËMENDJE HOMOSEKSUALËVE

Dr. Shefqet KRASNIQI Shqipëria amë këtë vit feston njëqind vjetorin e pavarësisë. Ishte rrugë e gjatë dhe përplot sakrifica, por, me gjithë pjesët e...

Çfarë do t’i them Atij?

Kjo ngjarje ka ndodhur në njërin nga vendet arabe, ku jetonin tre djelmosha, që ishin duke e kaluar rininë e tyre kot, në humbje...

Islami dhe bota bashkëkohore

Janë mbi dyzet e dy shtete muslimane në botën e sotme, të shtrira në tri kontinenete: Azinë, Afrikën dhe Evropën. I tërë nënkontinenti i...

Shitja lirë dhe veresi – Nexhmedin Spahiu

Qeveria e Kosovës jo vetëm që po i shet interesat e Kosovës lirë, por edhe po i jep veresi Para ca ditësh isha në...

IDENTITETI INEKZISTENT ‘VEHABIZMI’ DHE POLITIKAT HEGJEMONISTE

Java që kaloi ishte mjaft e rëndë dhe e ithtë për shqiptarët e Ballkanit, zaten ne si popull jemi mësuar me javë e me...

Identiteti i muslimanëve dhe arsimimi i tyre

Jetojmë në një epokë ku çështja e ruajtjes së identitetit etnik, kulturor dhe fetar për mjaft popuj është vënë në pikëpyetje. Epoka e sotme...

Të fundit