Vizita e papritur e kryeministrit të Australisë në Irak

0
51

Kryeministri i Australisë ka zhvilluar një vizitë të papritur në Irak.

Malkon Teranbol kryeministër i Australisë në takimin me Hejdar Ebadi homologun et ij irakian foli mbi luftën kundër terrorizmit, forcimit të marrëdhënieve dhe bashkëpunimeve mes Irakut dhe Australisë.
Australia është anëtare e koalicionit ndërkombëtar të sulmeve ajrore kundër ISIS dhe kohët e fundit ka dërguar konsulentë ushtarakë në Irak, mirëpo ky vend ka refuzuar kërkesën e Ashton Karter shefit të DAM për tu angazhuar më shumë në luftën kundër terrorizmit në Irak. gjatë vizitës së ditës së hënë në Amerikë, kryeministri i Australisë u takua me Barak Obamën presidentin amerikan me të cilin bisedoi mbi çështjen e terrorizmit.