Vendim për arrestimin e qindra opozitarëve në Egjipt

0
133

Funksionarët egjiptianë kanë lëshuar urdhërarrest ndaj 700 personave në prag të përvjetorit të pestë të revolucionit të 25 janarit të Egjipt.

Siç njofton agjencia e lajmeve ISNA, vetëm në provincën e Aleksandrisë janë lëshuar urdhër arrest ndaj 336 opozitarëve.
Këto arrestime masive janë kryer gjatë ditëve të fundit në qytete të ndryshme të Egjipt dhe kryesisht në Kajro, Aleksandri dhe Ismailie, pasi qeveria puçiste e Egjiptit i ka akuzuar personat e arrestuar për planifikimin e protestave masive më 25 janar.