Pijanecët maqedonas ndezin kishën në Saraj, fajësohen shqiptarët!

0
94

Një zjarr shpërtheu sot në mëngjes në kishë “Sv.Zlata Meglenska” në fshatin e Sarajit. Zjarrfikësit ishin të lajmëruar se dera e përparme e kishës është djegur në atë që është dëmtuar.

Zjarri është lokalizuar, dhe policia janë në kërkim për kryerësit e panjohur.

Ndryshe qytetarët maqedonas kanë akuzuar shqiptarët e Sarajit se ata kanë ndezur kishën. Nga ana tjetër shqiptarët e Komunës së Sarajit me vite janë tolerant dhe asnjëher nuk kane shkaktuar incidente ndërfetare. Shqiptarët gjithmonë kanë treguar gatishmeri për tolerancë ndërfetare pasi kisha e madhe është ndërtuar në hyrje të Sarajit nga vitit 1997.

Përkundrazi gjithë opinioni e di se maqedonasit kallën xhamit ne Prilep dhe vende të tjera, duke demostruar se nuk shfaqin gatishmëri për bashkëjetesë dhe se nuk kanë tolerancë ndërfetare