Myftiu Tërnava: Ramazani është muaj me vlerë, këtë muaj filloi të zbres Kur’ani

0
13

Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava në mesazhin e tij për Ramazanin uroi besimtarët myslimanë për agjërimin.

“Besimtari përmes agjërimit më së miri shprehë përkushtimin e tij për Zotin, i bindur se krijuesi i tij do ta shpërblej në botën tjetër”.

“Ramazani është muaj me vlerë sepse në këtë muaj filloi të zbres Kur’ani. Të shtojmë veprat e mira dhe tolerancën më shumë se në muaj tjerë. Ftoj të gjithë faktorët institucional që të bëjnë më shumë që shteti jonë të jetë vend ku mund të jetohet e të punohet me dinjitet, e jo t’i bëjmë të ikin shkak të mungesës së perspektives”, deklaroi Tërnava.