Ministri i ri izraelit i Punëve të Brendshme me përvojë dyvjeçare në burg

0
54

Deri e trashëgon Silvan Shalom, i cili muajin e kaluar dha dorëheqje në funksionin e ministrit të Punëve të Brendshme për shkak të akuzave për maltretim seksual.

Deri (56) ishte ministër i Punëve të Brendshme të Izraelit nga viti 1988 deri në vitin 1993. Në vitin 2000 ai u dënua në tre vite burg për shkak të marrjes së ryshfetit, mashtrimeve dhe keqpërdorimit të detyrës zyrtare, por pas pothuaj dy viteve u lira, për shkak të sjelljes shembullore.

Në Izrael, në kompetencë të Ministrisë së Punëve të Brendshme janë administrata dhe vetëqeverisja lokale, ndërsa policia është pjesë nga Ministria për Siguri të Brendshme.