Mijëra emigrant mund të ngelin të bllokuar në Greqi

0
48

Është e mundur që mijëra emigrant të ngelin të bllokuar në Greqi për shkak të procedurave të vështirësuara në kufi me Maqedoninë.

Në këtë krizë ka folur ministri grek për politika emigurse Janis Muzalas i cili në një intervistë për mediat lokale nuk e ka kycur mundësinë që kufijtë grek të mbyllen për të gjithë,

Sipas ministrit grek për momentin 50% e personave që hynë në Greqi nga teritori turk janë emigrant a para 2 muajve ishin 80% të ikur dhe 20% emigrant. Ai ka thënë se është parë mundësia që në të ardhmen emigrantët që nuk do kërkojnë azil të depërtohen nga vendi.

Në ditët në vazhdim në kufi me Greqinë pritet që të vendosen akoma polic cek dhe sllovak a gjithashtu edhe polak dhe austriak.