Masakrimi i shqiptarit në burg, ja reagimi i ministrisë greke të Drejtësisë (Video)

0
129

Pas publikimit të videos ku shihej masakrimi i një të burgosuri shqiptar, Albert Bako, ka ardhur edhe reagimi i ministrisë së Drejtësisë në Greqi. Në një deklaratë për media. Ministria e Drejtësisë shprehet se pamjet e rënda të publikuara edhe në media dëmton gjyqësorin.

Po ashtu, në deklaratë theksohet se Qeveria prej kohësh po tenton të eliminojë mafian brenda burg.

“Videoja e Korydallos” aktuale i referohet ngjarjeve të 14 janarit, të cilat tashmë janë duke u hetuar nga një hetues i veçantë dhe është një element i dosjes përkatëse të rastit. Sa i përket këtij rasti të veçantë, dihet se për herë të parë, drejtësia dhe qeveria kanë lëvizur me vendosmëri dhe shpejtësi për një çështje që askush nuk guxonte të prekë për vite: Luftimi i mafias së burgut. Rezultati ishte zbulimi i një rrethi të madh kriminal me të cilin askush nuk guxonte të përplaseshin përveç qeverisë së sotme. Hetimi gjyqësor vazhdimisht zbulon aspekte të reja të ciklit të dhunës dhe krimit.

Kështu, ndërsa drita e parë bie nëpër një të gjerë fenomeni kriminal qarqe të caktuara vazhdimisht duke u përpjekur të mashtrojë njerëzit me anë të imazheve rishikim kur marrja në pyetje dhe hetimet e policisë janë në një pikë kthese.

Kontraktori zbulimi i këtyre imazheve dëmton drejtpërsëdrejti Gjyqësorin dhe beteja e policisë shërben dhe është pjesë e luftës së vazhdueshme te Ministrisë së Drejtësisë për burg të pastër dhe çrrënjosjen e qarqeve kriminale dhe interesat që i mbështesin ato”, thuhet në deklaratën e ministrisë së drejtësisë.