Manovra të përbashkëta mes Kinës dhe Pakistanit

0
57

-Kina dhe Pakistani kanë nisur një manovër të përbashkët detare.

Agjencia informative Ava e Afganistanit thotë se Arefullah Huseini komandant i forcave detare të Pakistanit kat hënë se manovrat ushtarake detare mes Kinës dhe Pakistanit kanë nisur sot në detin e Omanit.
Qëllimi i këtyre manovrave është garantimi i sigurisë detare si korridor ekonomik i Kinës dhe Pakistanit.
Ju Manian komandant i forcave detare të kinës duke folur mbi marrëdhëniet miqësore të Pekinit dhe Islamabadit ka thënë se kjo manovër detare do të ndihmojë në përmirësimin e marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve.
Pakistanit ka ndërmarrë rrugën e zgjerimit të bashkëpunimeve me Kinën si përgjigje ndaj zgjerimit të marrëdhënieve të Indisë me vendet perëndimore dhe në veçanti me Amerikën.