Kosovë, qeveria dhe opozita me qasje të ndryshme për bisedimet me Serbinë

0
26

Në Kosovë, partitë në pushtet dhe të opozitës po vazhdojnë të debatojnë nëpërmjet konferencave lidhur me rolin e tyre në bisedimet me Serbinë. Derisa qeveria po kërkon përfshirjen e opozitës në kuadër të ekipit negociator, partitë opozitare po bëjnë thirrje që qeveria të marr përgjegjësinë për bisedimet. Arritja e një konsensusi të brendshëm vazhdon të mbetet sfidë në Kosovë, në një kohë kur janë shtuar trysnitë nga faktorët ndërkombëtar që të arrihet një marrëveshje përfundimtare ndërmjet Kosovës e Serbisë./voa

blob:https://www.zeriamerikes.com/90dfc963-c3ac-4cba-a1ba-489de1c42417