KOSOVA ME DY KANDIDATË PËR ÇMIMIN NOBE

0
45

Unioni i Shkrimtarëve dhe dhe Kritikëve Shqipëtarë do të bëj shpalljen më 23 janar 2016. Të dy kandidatëve kosovarë për çmimin Nobel.

Ngjarja do të mbahet në Sallën e Kuqe, i pranishëm do të jetë Prof. Dr. Daniel Leuwers nga Franca, Prof. Dr. Héléne Stafford nga Anglia dhe Bluma Finkelstein nga Izraeli,

Kjo është hera e pare që Rpublikës e Kosovës, aplikon për çmimin Nobel me dy kandidatë.
Adem Demaçi për çmimin për Paqe dhe Rexhep Qosja për çmimin për Letërsi.

Unioni i Shkrimtarëve dhe i Kritikëve Shqiptarë e ka iniciuar këtë procedurë me dy Universitete, me atë nga Franca dhe nga Anglia si dhe me përkrahje Universiteti Haifa, Izrael.