Kontributi i TIKA-s turke në shëndetësinë kosovare (Video)

0
96

Me qëllim që të lehtësimit në qasjen e njerëzve në shërbimet shëndetësore bazike, veçanërisht në shërbimet për shëndetin e nënës dhe fëmijës, Organizata turke TIKA ka kryer rinovime të infrastrukturës dhe me donacione të pajisjeve mjekësore ka kohë që është duke përmbushur nevojat për pajisje mjekësore.

TIKA ka mundësuar përmirësimin e infrastrukturës fizike të spitaleve, qendrave të mjekësisë familjare dhe qendrave shëndetësore në tërë regjionet e Kosovës.

Një ndihmë e tillë u dha edhe ndaj organizatës humanitare Human Care, të cilën e furnizoi me pajisje mjekësore nga fusha e kardiologjisë, mjekëisë interne dhe stomatologjisë.

Videoja e mëposhtme tregon invenstimin dhe llojin e ndihmës që ofrohët për pacientët në nevojë.