Kjo është e Vërteta, prap shaje Turkun!!!

0
296

Pas bisedimeve me Greyn anglez, që po copëtonin tokat shqiptare, Ismail Qemali thotë:

 

“Atë që Turqia s’na e bëri në 5 shekuj Europa na e bëri në 5 muaj!…” “Sidoqoftë, e bëmë një Shqipëri sado të vogël. Fëmijët tanë që vinë do dinë t’i kërkojnë arat e babait…”!

Turqit i sygjeruan dhe ndihmuan Ismail Qemail Beun te arrij ne Vlore dhe ta shpall Pavaresin e Shqiprise.

Këtë e kanë thënë edhe shumë historiografë, e vërteta mbulohet por nuk mund të fshihet, ajo nuk ka bisht, del në shesh.