Islami – Klaus Kinkel, ish-ministër i Drejtësisë së Gjermanisë (1992).

0
487

Klaus Kinkel, ish-ministër i Drejtësisë së Gjermanisë (1992), në një prononcim të tijin, pati deklaruar:

“23 përqind e popullatës botërore besojnë në Islam. Por, ne duhet t’i ikim mosmarrëveshjes që vjen për mospajtimin ose kontradiktën mes botës islame dhe të tjerëve. Shumë me rëndësi është që ne ta kuptojmë më mirë Islamin. Unë jam në ndër përfaqësuesit e idesë që fëmijëve tanë në Gjermani t’ua mundësojmë mësimin e Islamit.”