Irani pranon prezencën e trupave iraniane në Siri

0
32

Zv. Komandanti i gardës revolucionare të Iranit, Ismail Kuan, ka pranuar se vendi i tij ka instaluar trupa ushtarake në Siri, për të mbështetur regjimin e Esedit për të shtypur protestat popullore.


Agjencia ruse e lajmeve “Reia Novesti” transmetoi fjalën e Kuan i cili është shprehur se forcat tona iraniane kanë penguar gjakderdhjen e civilëve sirianë dhe kushedi sa masakra të tjera që do të kishin ndodhur. Por vetëm disa orë pas publikimit të këtij lajmi në ISNA, ky informacion ishte hequr sërish pa dhënë shpjegime të tjera. /ardhmeriaonline/kohaislame