Dokumentari “Kryet nalt” për Hafiz Ali Krajën në Shkodër

0
146

Një film dokumentar për klerikun e shquar shkodran Hafiz Ali Kraja, “Kryet nalt” u shfaq mbrëmë premierë në kinemanë e qytetit të Shkodrës, në praninë e qindra pjesëmarrësve.

Ky dokumentar, i realizuar nga gazetarja Luljeta Progni me Fondacionin “Kujto.al” tregon kalvarin e gjatë të persekutimit të një prej klerikëve shqiptarë më të ditur, diplomuar në tre universitete dhe zotërues i gjashtë gjuhëve të huaja.

Kalvari i gjatë i persekutimeve që nga internimi prej fashistëve italianë, përndjekja ndaj tij dhe familjes prej komunistëve dhe vuajtjet për 18 vjet në kampet e punës e burgun e Burrelit, ishin pjesë e dokumentarit.