Arabia S.: Në zgjedhje kandiduan afër 979 gra

0
49

Riad – Në zgjedhjet lokale në Arabinë Saudite që u mbajtën me 12 Dhjetor kandiduan afër 979 gra. Këto ishin zgjedhjet e para në të cilat gratë saudiane morën pjesë pasi që mbreti Abdullah bin Abdulaziz u dha të drejtën e votës dhe kandidimit, shkruajnë agjencitë.

Mbreti Abdullah lejoi që gratë të marin pjesë në politikën saudiane në vitin 2011, mirëpo mund të kandidojnë vetëm në nivel komunal.

Në zgjedhjet lokale për të votuar ishin paraqitur 131.000 gra krahas 1.35 milionë burrave, shkruajnë mediat.

(Islampress)