Ana femërore e G20-ës: gratë e burrave më të fuqishëm të botës, “ligjin” e bën Emine Erdogan

0
324

Një samit dy-ditor i udhëheqësve të vendeve të G20 po mbahet në kryeqytetin e Argjentinës, Buenos Aires.

Samiti i këtij viti do të mbahet në tre seanca. Tema e parë është: “Vendosni njeriun në radhë të parë, ekonominë globale, të ardhmen e jetës dhe punës, si dhe forcimin e grave”.

Dhe kur është fjala për gratë, ka edhe fotografi të tyre në samit. Ju mund shihini Melania Trump, Emine Erdogan, Malgorzata Tusk, Akie Abe, Ho Ching, Brigitte Macron…, por ajo që shfaqet ngado e bie në sy jo thjesht nga pamja e jashtme – veshja e saj – por dhe nga protagonizmi, është Emine Erdoga. Bashkëshorti i saj, bashkë me të në krah, po bëjnë historinë duke rikthyer Turqinë në skenën e zhvillimeve botërore me potencialin e rifituar politik, ekonomik dhe ushtarak. /tesheshi.com/