Akuzohet për 108 abuzime seksuale, e pabesueshme me sa vite burg është dënuar prifti

0
1044

Një ish-prift katolik gjerman, i cili fitoi besimin e kongregacionit të tij si “Atë Thomas”, është dënuar me tetë vjet e gjysmë burg për të paktën 108 akuza për abuzim seksual të fëmijëve dhe posedim të pornografisë së fëmijëve.

53-vjeçari do të marrë disa vite terapi në një institucion të mbyllur psikiatrik para fillimit të burgut.

Sulmuesi u gjet fajtor për abuzimin seksual të pesë djemve të moshës nën 14 vjeç, në 108 raste të kryera midis 1997 dhe 2016 në Gjermani dhe jashtë saj. Abuzimet, përfshirë përdhunimin e një vajze 18 vjeçare, u kryen kryesisht rreth qyteteve gjermane të Mainzit dhe Deggendorf, si dhe në Poloni, Itali, Austri dhe Zvicër, raportoi Der Spiegel.

Ai u dënua gjithashtu për falsifikimin e dokumenteve, mashtrimin dhe posedimin e pornografisë së fëmijëve, raportoi Sueddeutsche Zeitung.

I përmendur më parë në raportet e mediave si Thomas Maria B, ish-prifti kishte shpenzuar pesë vjet e gjysmë prapa hekurave nga viti 2003 deri në vitin 2009 për krime të tjera seksuale. Pas lirimit të tij, ai arriti të merrte dokumente të falsifikuara dhe dokumente të reja të kualifikimit të Kishës për të shërbyer përsëri si prift.