A po na shkatërrojnë marrëdhëniet me botën reale rrjetet sociale?

0
44

Nuk ka dyshime se media sociale na jep mundësinë të organizojmë marrëdhënien tonë në botën reale dhe na krijon gjithashtu mundësinë për të njohur njerëz të rinj jashtë dritares dixhitale.

Por rrjetet sociale kanë edhe një efekt të kundërt në kualitetin e jetës sonë. Në një sondazh rezulton se 24% e njerëzve kanë humbur ngjarje reale, ironikisht për shkak se janë marrë me dokumentin e atyre të mëparshmeve në rrjetet sociale.
Në të gjithë botën, përdoruesit e Facebook shpenzojnë 10.5 milionë minuta në ditë duke lundruar në këtë faqe, këtu nuk përfshihet navigimi me anë të telefonit. Kjo do të thotë se 20 vite kohë ditore shpenzohen duke jetuar online dhe jo offline.
Përdoruesit nga India, SHBA, France, Britani, Australi, Zelandë e Re dhe Singapor, mesatarisht kalojnë më shumë se 20 minuta në ditë në Facebook. Portali i shkollimit online Scholls.com, ka publikuar disa të dhëna mbi ndikimin pozitiv dhe negativ të rrjeteve sociale në botën reale./shekulli/kohaislame